Consultants

Consultants

Ik heb een tijd bij een consultancy bureau gewerkt en ik zag dat de consultancy hand in hand gaat met presenteren. Je komt binnen als Associate Consultant en moet vaak meteen al presenteren. Voor je collega’s, potentiële klanten, je leidinggevenden. Er wordt toch al wel wat van je gevraagd. De meesten zijn dit wel gewend tijdens de opleiding en is het niet eens een punt om bij stil te staan.

 

Toch verbaasde het mij dat weinig consultants een presentatie cursus of iets dergelijks hebben gehad. Ze meten zich vaak aan degene die de meeste klanten binnenhaalt of vaak aan een leidinggevende die al heel wat ervaring heeft met het presenteren en worden vaak een “kloon” van die persoon tijdens een presentatie.
Maar wat “werkt” voor die persoon wil niet zeggen dat dat ook voor jou werkt. Na een aantal sessies bemerkte ik dat feedback heel welkom was. Het niet weten hoe men presenteert. Is het eigenlijk wel goed, komt de echte boodschap wel over? Hoe kom ik over? Ook is er vaak werk aan de inhoud en structuur.

 

Mocht je je hierin herkennen en wil je jezelf ontwikkelen, dan help ik je hier graag bij.